Dorn therapie is een natuurgeneeskundige manuele behandeling die zijn oorsprong vind in Duitsland. De Dorn methode is in Duitsland reeds een wijdverbreide erkende heilpraktiker methode en begint in Nederland ook zijn plaats te veroveren. De Dorn methode werkt zonder medicijnen.


Rugpijn en nekklachten zijn veel voorkomende klachten in de huidige maatschappij waarin mensen veel achter de computer zitten, lang autorijden en meer stress hebben dan ze aankunnen. Met de Dorn methode kunnen een groot aantal rugpijnklachten, ook die al langere tijd aanwezig zijn effectief opgelost worden.


Doordat er in de beweging correctie van de ruggenwervels en gewrichten plaatsvindt is de Dorn therapie een zachte effectieve behandeling. Dorn therapie is een samenwerking tussen behandelaar en cliënt, van druk uitoefenen en beweging.


Dorn is eenvoudig en effectief in het opheffen van gewrichtsblokkades, scheve wervels en wervelkolom, bekkenscheefstand en beenlengteverschil, waardoor klachten van rugpijn, de nek, hoofdpijn, kunnen verdwijnen.

Medical Taping Concept is een van oorsprong Aziatische tapemethode, die niet alleen een stabiliserende werking heeft op gewrichten, maar tevens de spierfunctie, de bloed en lymfcirculatie stimuleert en ondersteunt.

Het indicatiegebied is zeer uitgebreid:


- (Na)behandeling van blessures aan het bewegingsapparaat, zoals rug-en schouderklachten, maar ook knie en kuitklachten.

- Verminderen van klachten door vloeistofstuwingen zoals oedeem en bloeduitstorting.

- Houdingscorrectie.

- Behandeling van problemen ontstaan door overbelasting (zoals muisarm, tennis-of golfarm)

- Bestrijding van (spannings)hoofdpijn en zenuwpijn door beïnvloeding van het zenuwstelsel.

- Het gunstig beïnvloeden van organen zoals bij maagklachten.


Cure Tape® ondersteund c.q. activeert de lichaamseigen herstel mechanismen, zonder de bewegingsvrijheid in te perken. Deze aanpak is in de praktijd veel functioneler dan bijvoorbeeld de klassieke aanpak van gelijksoortige blessures met conventionele witte sporttape.Eigenschappen van Cure Tape®:

- Elastische ademende, zelfklevende tape op kwalitatief hoogwaardige katoen.

- Antiallergische acryl kleeflaag*

- Waterproof (douchen is dus gewoon mogelijk)

- Zonder toevoeging van medicijnen


*mocht u toch tape-irritatie ontwikkelen, (bijv. enorme jeuk) dan is het raadzaam de tapebehandeling direct te staken.

Sportmassage heeft als doel de spieren van een gezond lichaam gezond en soepel te houden.


Tevens kan sportmassage de spieren voorbereiden op een (sport)activiteit en kan het dienen om na een (sport)activiteit de spieren te ontspannen en de verwijdering van afvalstoffen doen versnellen.


Daarnaast kunnen mensen die in het algemene dagelijkse leven last hebben van "vastzittende" spieren(denk aan rug, nek, schouder) deze met een sportmassage laten ontspannen. Hieruit blijkt dus ook dat de sportmasseur er niet alleen is voor de sportende mensen.

Het grootste deel van de cliënten bestaat zelfs uit niet-sportende mensen.


De sportmasseur zorgt ervoor dat er, met verschillende handgrepen en technieken, een reactie in de spieren ontstaat waardoor het gewenste resultaat kan worden behaald (zoals bijvoorbeeld: het losmaken van verklevingen, het ontwateren van de spieren en het stimuleren van de doorbloeding)